رودخانه میستیک
نويسنده: دنيس ليهان
مترجم: نادر رياحي
ناشر: جهان كتاب
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: ۵۵۶
اندازه كتاب: رقعی – سال انتشار: ۱۳۹۴ – دوره چاپ: ۱ قیمت ۳۰۰۰۰۰ ریال دنیس لیهان، آدمی کاملاً معمولی است. او همه تجربیات عادی زندگی را پشت سر گذاشته و در کتابهایش به آدمهای معمولی میدان میدهد. او در جایی گفته است که منبع الهام آثارش همین آدمهای کوچه و خیاباناند و کتابهایش را برای همین آدمها مینویسد. لیهان صاحب نُه اثر معروف است که برخی از آنها جوایز ادبی و فرهنگی متعددی را در امریکا و جهان ربوده است. او در سایت رسمیاش، در معرفی خود میگوید: «من قبل از نویسنده شدن، مدتی به عنوان مشاور در مرکز کمک به عقبماندگان ذهنی و همچنین مرکز سوءاستفاده از کودکان کار میکردم. بعد مدتی به کار رانندگی تاکسی و لیموزین پرداختم. سپس به شغل گارسونی همراه با پارک کردن ماشینهای مشتریان در پارکینگ رستوران رو آوردم. بعد از آن بود که به سراغ کار صندوقداری در یک کتابفروشی رفتم. در کنار تمام اینها، انبارداری و بار زدن کامیونهای میوه و سبزیجات شغل ثابت من بود.» لیهان انسان متواضعی است که با وجود کسب مدارج بالای عملی و آکادمیک، خود را چنین خاکسار معرفی میکند و هیچ لاف دانایی و هنر و تحصیلات نمیزند. او دارای مدرک فوقلیسانس از دانشگاه فلوریدا در رشته نویسندگی خلاقانه است و در دانشکده ادبیات همان دانشگاه به تدریس همین رشته مشغول است. او همچنین کارگاه نویسندگی بزرگ و معروفی را در دانشگاه پیتزبورگ پایه نهاده و اداره میکند. زندگی او بین شهر زادگاهش- یعنی بوستون کانتیکات که داستان کتاب در آن میگذرد – و فلوریدا در سیلان است.
«رودخانه میستیک» تنها یک رمان روانشناسانه، هراسانگیز و پرتنش نیست. داستانی حماسی در وصف عشق، وفاداری، رفاقت، ایمان و خانواده است. داستان این کتاب درباره آدمهایی است که گذشته به طور تغییرناپذیری بر آیندهشان تأثیر گذاشته و حال خود را در موقعیتهای تاریکی پیدا می کنند که آنها را با خود درونی و پنهانشان مواجه میسازد.
«رودخانه میستیک» نوشته دنیس لیهان، رمانی است که کلینت ایستوود کارگردان و بازیگر شناخته شده آمریکایی، فیلمی سینمایی با اقتباس از آن، فیلمی سینمایی با همین نام ساخته است که مورد توجه سینمادوستان به ویژه مخاطبان ایرانی قرار گرفته است.
دنیس لیهان در زمان خلق این اثر سی و هشت ساله بود و با اینکه این هفتمین کتاب او از حیث تقدم زمانی است، اما بسیاری آن را مهمترین کار وی دانستهاند. در بسیاری از نشریات ادبی و نقدهای هنری، او را «همینگوی نسل ما» خوانده و کارهایش را با جان گریشام مقایسه کردهاند.
کتاب «رودخانه میستیک» جوایز ادبی بسیاری از جمله جایزه برگزیده وینشیلد، جایزه پن برای بهترین رمان، جایزه ادبی ماساچوست و جایزه باری برای بهترین رمان واقعگرا را از آن خود کرده است.